Veel gestelde vragen

Doe de gratis Energiescan en je ontvangt een overzicht van de optimale samenstelling van je TubeEnergy Energiepakket voor jouw energievraag, inclusief alle kosten, tot en met de installatie en het subsidiebedrag waar je recht op hebt. Belangrijk om te weten: bij het Energiepakket hoort ook persoonlijk advies en een deskundige installatie van het totale pakket.

Voor een energiebehoefte voor zakelijk gebruik van meer dan 10.000 m3 gas of 40.000 KWh of in geval van met specifieke eisen, bij voorbeeld op het gebied van koeling is maatwerk nodig. Vul in dat geval hier je gegevens in. We nemen contact op om je maatwerk-oplossing in kaart te brengen om zo tot een forse besparing op je energiekosten te komen met de meest duurzame oplossing.

Met Energiebuizen heb je veel meer mogelijkheden. Speciaal aan Energiebuizen is dat ze warmte leveren, zonnepanelen leveren elektriciteit. Met alleen buizen bespaar je 40-80% gas. Door buizen te combineren met een warmtepomp kun je 80-100% van het gas af. Bij de keuze voor een alles in een Energiepakketten van TubeEnergy combineer je buizen en warmtepomp met zonnepanelen.  Die zorgen voor aanvullende elektriciteit. Dan kun je helemaal van het gas af en maximaal energieneutraal worden. 

Energiebuizen kun je gebruiken voor gewone verwarming, vloerverwarming, verwarming van tapwater en bijvoorbeeld de verwarming van je zwembad. 

De buizen zijn gemakkelijk te combineren met voorbeeld zonnepanelen of een warmtepomp die je al eerder hebt aangebracht. 

Door te combineren met zonnepanelen en een warmtepomp kom je tot het beste, meest efficiënte resultaat met de snelste terugverdientijd. Met de energiebuizen kan het hoogste rendement aan de meest duurzame energie worden geleverd op een  kleiner oppervlak.

Over het algemeen geldt: 

  • hoe meer energiebuizen, 
  • hoe hoger de energie-opbrengst, 
  • hoe minder ruimte nodig 

 

Energiebuizen kun je je ook inzetten voor milieuvriendelijke koeling.

De output van een HOT buis is 370W / p thermisch. Een buis kan tussen de 40 tot 50 m3 per jaar aan gas besparen. (bij een opwekking van 65 graden). Met 3,39 m2 aan dakruimte kun je maximaal 195 m3 gas besparen. Per m2 is dat 57,3 m3. 

(NB: afhankelijk van de gewenste warmte tot 740 KWh thermisch per m2)

De VirtuHOT energiebuis levert meestal tussen de 100 graden Celsius (86 – 212 Fahrenheit). Het maximum voor de VirtuHOT ligt op 160 graden Celsius (320 F).

Ja, dit kan. Door een optimale samenstelling van het TubeEnergy Energiepakket is dit geen probleem. Je combineert dan de krachtige VirtuHOT-energiebuis met zonnepanelen en een of meer warmtepompen. Met een compleet Energiepakket kun je helemaal van het gas af. 

De restwarmte die vrijkomt bij de output van de Virtu-energiebuis kan geleid worden naar een Supro Cooling koelmachine. Deze zet d.m.v. adsorptie of absorptie de warmte om in milieuvriendelijke koeling. Hierbij komen geen F-gassen vrij. De koeling is hierdoor naast de opgewekte warmte energieneutraal en voldoet aan alle regelgeving.

De Virtu energiebuis heeft als unieke eigenschap dat ze ook op gevels gemonteerd kunnen worden. Dit heeft een beperkt effect op de output, afhankelijk van de locatie/richting van de beschikbare gevel. 

Bovendien is door de hoge output van de buizen veel minder ruimte nodig.

Zeker. Per Virtu-buis vermindert de CO-2 uitstoot met maar liefst 90 kg per jaar. Virtu heeft een markt leidende efficiëntie tot 80% (20% PV + 60% thermisch). Hiermee vervangt het fossiele brandstoffen meer dan welk ander product. .en 20-jarige levensduur kan verwacht worden van goed onderhouden systemen.

De terugverdientijden liggen tussen de 4 en 12 jaar. Dit is van verschillende factoren afhankelijk, onder andere de ontwikkeling van de energieprijzen in de toekomst. In de pakketten is gerekend met een gemiddelde gasprijs van de afgelopen drie jaar.  De verwachting is dat prijzen zullen stijgen, waarbij ook de belasting op energie steeds hoger gaat worden. Voor bedrijven komt daar een CO-2 heffing bij. 

Ja, de energiebuis kan gecombineerd worden met warmtepompen en met zonnepanelen om tot de meest passende energie-oplossing te komen. In het Energiepakket wordt verwerkt wat nodig is voor de energiebehoefte.  Aansluiten op bestaande voorzieningen om nog duurzamer te worden is geen probleem

De Virtu buizen hebben een speciaal en grondig getest design. Wind, storm en neerslag hebben geen effect. Wel adviseren wij bij zware sneeuwval de buizen sneeuwvrij te maken met bijv. een bladblazer.

Bij een Energiepakket van TubeEnergy kun je als particulier voor een aantrekkelijk tarief meteen een meerjarig onderhoudscontract als optie afsluiten.  Bij zakelijk gebruik is een onderhoudscontract verplicht.

Bij de TubeEnergy Energiepakketten is de installatie inbegrepen. Hiervoor zijn gespecialiseerde installatiebedrijven geselecteerd die ook over de noodzakelijke kennis beschikken. Deze bedrijven hebben een landelijke spreiding. 

Voor maatwerk-installaties die buiten het bereik van de standaardpakketten liggen, kunnen ook andere installateurs worden ingeschakeld. Er moet dan wel vooraf contact en afstemming zijn in verband met de benodigde kennisoverdracht qua techniek en montage van de Virtu energiebuizen.

De Virtu energiebuis beschikt over het Solar Keymark en het Solar Impulse Efficient Solution Label en is TüV gecertificeerd.

De verwachte doorlooptijd is 8-10 weken na het ondertekenen van het contract. Klik hier voor meer info over het proces

De buis heeft een levensduur van 30 jaar bij voldoende onderhoud.

Als je de berekening van de kosten voor jouw TubeEnergy Energiepakket ontvangt zie je meteen hoe hoog de subsidie is. Je kunt beslissen of je zelf de subsidie zelf wilt aan vragen of dat je dat door ons wilt laten doen. Hiervoor wordt dan een vergoeding berekend.

Ja dat kan. Deze mogelijkheid kan los van de pakketten worden benut.

Een andere vraag?

Neem gerust contact op en laat het ons weten. Of bel 088-2002500

Plan uw afspraak met TubeEnergy

Plan eenvoudig en snel een afspraak via onze online agenda. Kies de datum en het tijdstip die u het beste uitkomen en we zullen u graag ontmoeten en meer vertellen over hoe we u kunnen helpen met uw energiebehoeften.